En Arequipa siempre el sol brilla.... si no - Reisverslag uit Arequipa, Peru van Elke Hobbelink - WaarBenJij.nu En Arequipa siempre el sol brilla.... si no - Reisverslag uit Arequipa, Peru van Elke Hobbelink - WaarBenJij.nu

En Arequipa siempre el sol brilla.... si no

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Elke

14 November 2008 | Peru, Arequipa

Hola!!!

Na vrijdag eerst nog Halloween gevierd te hebben in Cusco met roos en haar huisgenoten, (waar we floor ook nog tegen kwamen!) zijn roos en ik vertrokken met de nachtbus naar Arequipa. De reis verliep soepel en we konden bijna de hele tijd slapen. Fijn!! Aangekomen in Arequipa belandden we in een heel leuke backpackers hostel. Zo krijg je wel zin in het reizen!

Eerste dag naar het museum van de ijsmummie geweest en daarna uit eten met mn contact persoon van mn stage. Wat een schatje is dat! We hebben echt de hele avond in een deuk gelegen! De volgende dag kon ik nog niet beginnen met mn stage dus zijn roos en ik naar de countryside van Arequipa gegaan om paard te rijden. Wat mooi is het daar. Ruige rotsen, cactussen, en dwars door de beekjes. Heerlijk op de rug van zo'n beest!

Op zn peruaans (manana, manana...) werd maandag beginnen met mn stage dinsdag 8 uur, werd dinsdag 8 uur dinsdag 12 uur en dinsdag om 12 uur was er geen dokter te vinden in het ziekenhuis. Grrrrrr! Woensdag dus weer erheen en eerst een hele berg papier werk invullen. Vervolgens zeiden ze tegen mij dat mn kleren niet goed waren en dat ik de volgende dag maar terug moest komen. Nou, toen ben ik wel een beetje boos geworden en mocht uiteindelijk toch woensdag beginnen.

maar t valt me tegen.... 's morgens gaan de doktoren langs de patienten en praten alleen super snel spaans waar ik niets van begrijp. Geen dokter spreekt hier Engels! De rest van de dag gebeurt er niets en smiddags weer die doktersrondes... de dokters zijn gewoon zo lui hier!
En dan zeg je dat je het niet begrijpt en dan zeggen ze: morgen zullen we het langzamer doen. maar de volgende dag gaat het precies hetzelfde. Ben vorige week vrijdag wel bij een vette operatie geweest: was een spoedgeval en ik was gewoon achter de dokter aan gelopen. hihi... t was een ilio rectoanastomose bij een jongetje met de ziekte van Hirschsprung (voor een verstopping van de darm) en een stoma aaleggen bij een jongetje van 4 jaar. Hij was zo bang niet normaal en zn buik stond zo bol dat je zn darmen kon zie zitten. Ik mocht een beetje tangetjes vasthouden enzo...
het was vooral grappig om te zien hoe het er aan toe gaat op de operatiekamer. Anasthesist zat de krant te lezen. Als de telefoon van de chirurg ging moest iemand anders die ook steriel stond n handschoenen uitdoen en de telefoon bij het oor van de dokter houden zodat hij kon praten. Belachelijk allemaal!

Maar ik ga nu eigenlijk alleen nog maar als er iets leuks is. Gister een 24 uurs dienst gedraaid waarvan ´s avonds en 's nachts op de eerste hulp. Niet normaal hoeveel kinderen met koorts en keelpijn ik gezien heb! En dat zelfs om 12 uur 's nachts. Maar ik mocht wel al het lichamelijk onderzoek doen, dus dat was wel leuk! Een keer voor een 'echt' spoedgeval ons bed uit gebeld op de shock en trauma room, dat was na een epilepisch insult!

Voor de rest ben ik nu veel leuke dingen aan het doen. Dinsdag ben ik gaan raften. Zo vet was dat! Echt een wilde rivier. Stroomversnellingen, watervallen en uitzicht op de vulkanen. Ik was met een iers koppel en een van hem was 2x uit de boot gevallen. Bij een waterval zei de gids: 'hier moeten jullie maar gaan lopen. Deze waterval doe ik nooit met touristen en ik wil dat jullie nog een leuke vakantie hebben' . Toen ging er iets mis en moesten we blijven zitten. Wat was ik bang. Maar uiteindelijk voelde het als zo'n overwinning, Adrenalin all over my body!

Vanavond uit met peruaanse studenten. Heb er zin in! Denk erover om zondag al te gaan reizen, maar dat horen jullie de volgende keer wel!

Liefs Elke

• 14 November 2008 - 13:44

Suus & Marlin:

Hola Cariño!

Que tal?
    Verder reikt onze Spaanse kennis niet. Ben nog hard aan het oefenen. Msch gaat het na een weekje Spanje volgende week beter.
    Wat heerlijk om je verhalen te horen. Probeer te genieten van alle dingen die wel goed gaan! Hopelijk raak je ook snel gewend op de afdeling.
    Liefs & besitos!

• 14 November 2008 - 13:44

Jan Hobbelink:

Nou, Elke.
    Ik ben jaloers op je, ondanks alle tegenvallers. Hou je goed, er staat nog een heleboel leuks te wachten!

• 14 November 2008 - 13:54

Arlet:

ooeh ik zie het al, dikke party! mooi masker ;)

veel succes bij die artsen daar, gaat helemaal goed komen!
    xx

• 14 November 2008 - 18:37

Ilse:

He Elke!

Wat een leuk verhaal! Je doet leuke dingen ;) en die stage wordt misschien ook nog wat beter! Veel plezier verder he, dikke kus!

• 14 November 2008 - 20:58

Alfons Hobbelink:

Wat een spannende belevenissen! Ik volg jou met veel intresse.
    Hou je haaks!

• 15 November 2008 - 10:06

Marijke:

Hey Elkie!

Goed om te lezen dat je 't zo naar je zin hebt daar! Jammer dat die artsen de boel niet zo serieus lijken te nemen.. Maar daar leer je ook weer van! Hoe gaat 't met je Spaans?

Hier in NL is 't wel weer wennen na m'n fantastische Zuid-Afrika avontuur.. :-S
    Heel veel plezier nog daar en geniet!

Dikke kus Marijk

• 15 November 2008 - 21:51

Hobbelink Rossum:

Ha die Elke. Wat een geweldige onderneming zeg waar je nu mee bezig bent.We wensen je dan ook ontzettend veel plezier toe en horen de verhalen vast nog wel We blijven in ieder geval via de Hobbe-link op de hoogte. Heel veel goeds en vooral GOOD GOAN. Groeten van ons allen

• 16 November 2008 - 21:52

Floor:

lieverd, nog een weekje en dan ben ik er ook weer bij :D geniet van komende week en niet te veel leuke dingen zonder mij al gaan doen :P
    dikke KUS

• 17 November 2008 - 05:42

Laurahaaaa:

Elkie, wat klinkt dat vet zeg! Hier is het rondreizen ook echt super! Zal snel weer een update geven, kus!

• 18 November 2008 - 02:58

Joy:

Heej Elkie,

Mooie verhalen, maar ook wel wat teleurstellend zeg die dokters en dat ziekenhuis! :( Gelukkig heb je ook al wat interessante dingen gezien daar..
    Maar what about het eerder reizen? Ben erg benieuwd.. Ik hoop je nog wel ergens te zien in Peru, of wil je soms nog naar het noorden reizen?? :P Wij zijn over een paar dagen ws. in Mancora, eindelijk weer strand! :D

Veel plezier nog en laat je niet afschepen daar in het ziekenhuis, je bent niet voor niks gekomen!
    Dikke kus en knuffel!!

• 25 November 2008 - 19:13

Annelies:

elke ff een bericht!wat een verhalen zeg! bij ons gaat het ook allemaal goed en het is allemaal zo mooi hier in za! wat heb je al een mooie fotos zeg! dikke kus en geniet! groetjes annelies